Recepty > kuře > guláš hunského válečníka
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 cibule, sádlo, 1 lžíce pálivé paprky, 1 lžíce sladké papriky, 2 zelené papriky (nejlépe slovenské zelené špičaté), 6 žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl
Postup přípravy:
Na kousky naporcované kuře osmahneme na sádle s pokrájenou cibulí, posypeme paprikou, krátce orestujeme, podlijeme, osolíme, přidáme nakrájené žampiony, papriky a dusíme. Nakonec přidáme rajčatový protlak.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Gnocchi recept
Recept na přípravu jídla guláš hunského válečníka přináší na talíř inspiraci.