Recepty > kuře > gnocchi se špenátovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 balíček gnocchi - 500g
Omáčka: 2 kuřecí plátky, 1 cibule, 70g taveného sýra, 200g sekaného špenátu (mražený porcovaný), 1 stroužek česneku, 1 šlehačka, olej, sůl
Postup přípravy:
Gnocchi uvaříme podle návodu.
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme, až se maso zatáhne (zbělá). Přidáme špenát, prolisovaný česnek, tavený sýr, sůl, spojíme a nakonec zalijeme šlehačkou, chvilku povaříme, dochutíme a podáváme s uvařenými gnocchi.
Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Gnocchi recept
Recept na přípravu jídla gnocchi se špenátovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.