Recepty > italská kuchyně > gnocchi
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
1 kg brambor, 3 vaječné žloutky, 100 g másla, sůl, hrst strouhaného parmezánu, muškátový oříšek, 300 g polohrubé mouky
Postup přípravy:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a rozmačkáme tak, aby v nich nebyly hrudky. Vaječné žloutky vmícháme do rozehřátého másla, nalijeme k bramborům, rozmixujeme, přidáme sůl, muškátový oříšek, parmezán a postupně přisypeme mouku. Vypracujeme těsto, z kterého vyválíme asi 1 cm silný plát, který rozřežeme na proužky. Jednotlivé proužky nařežeme na kostičky, které vhazujeme do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je z hrnce a zakápneme trochou olivového oleje, aby se gnocchi nelepily.
Gnocchi podáváme k italským omáčkám.
Recepty na další pokrmy italské kuchyně:
tagliatelle al sugo di salsiccia, omáčka Sugo pomodor, italský chléb focaccia, italská zeleninová polévka minestrone, těstoviny s rajčaty a bazalkou, boloňské špagety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.