Recepty > hovězí maso > frankfurtská roláda
Na tento recept bude potřeba:
500g zadního hovězího (plát na roládu), mletý pepř, sůl, mletá sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, olej
Náplň: 200g mletého masa, 1 nadrobno pokrájená cibule, 2 lžíce smetany nebo mléka, sůl, mletý pepř, párek, 100g anglické slaniny nakrájené na plátky
niť
Postup přípravy:
Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, poklademe plátky anglické slaniny, rozetřeme ochucené mleté maso, položíme podélně nožičky párku, roládu sbalíme a upevníme nití.
V pekáčku, ve kterém budeme následně roládu péct, orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli, poté na ní ze všech stran opečeme roládu, přidáme sladkou mletou papriku a podlijeme. Pekáček přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 250°C a přikryté pečeme. Pokud je potřeba, trochu podlijeme. Když je roláda téměř měkká, poklici odkryjeme, přimícháme mouku rozmíchanou s trochou vody a odkryté dopečeme.
Podáváme s rýží, brambory, bramborovou kaší a špenátem.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kachní roláda pečená.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Masové závitky se šunkovým salámem
Frankfurtská roláda osloví jedlíky svou chutí.