Recepty > polévky > fazolová polévka se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
barevné fazole, mrkev, masox, cibule, sádlo, hladká mouka, zakysaná smetana, mletá sladká paprika, sůl
Recept na přípravu:
Fazole necháme namočené nejlépe do druhého dne. Ještě jednou je propláchneme a ve vodě je spolu s pokrájenou mrkví a cibulí uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky si upražíme jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem z fazolí a přilijeme do polévky. Přidáme masox, dochutíme solí a znovu povaříme. Hotovou polévku na talíři ozdobíme lžicí zakysané smetany a několika kolečky čerstvé cibule.
Další recepty:
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Fazolová omáčka do které přidáme kopr.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s knedlíky nebo chlebem.
Fazolová polévka z bílých fazolí s umíchanými vajíčky.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept fazolová polévka se zakysanou smetanou.