Recepty > kuře > dušené kuře na zelenině
Potřebné suroviny:
1 kuře, sáček zmrazené zeleninové směsi (500g), 1 menší cibule, hladká mouka, olej, sůl, 2 dl vývaru nebo voda + drůbeží bujón
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, osolíme a lehce obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme porce masa, které ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a 15 minut dusíme. Poté maso obrátíme, přidáme zeleninu a na mírném ohni dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, případně přidáme koření podle chuti.
Podáváme s brambory.
Další jídla:
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Zeleninové karbanátky recept
Recept na přípravu jídla dušené kuře na zelenině přináší na talíř inspiraci.