Recepty > kuře > dušené kuře na víně a hříbcích
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
celé kuře, 250 g hříbků, lžíce rajského protlaku, 300 ml bílého vína, 5 stroužků česneku, špetka pepře, 2 špetky soli, hladká mouka, lžíce másla, olej
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na čtvrtiny. Mouku promícháme s pepřem a solí a naporcované kuře v ní obalíme. Obalené kuře osmažíme na rozehřátém oleji, poté snížíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a kuře 30 minut dusíme. Poté porce kuřete vyjmeme, zbylý olej vylijeme a do kastrolu vložíme nadrobno nakrájené hříbky, máslo, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a do směsi vrátíme zpět osmažené kuře. Kastrol znovu zakryjeme a na mírném plameni dále dusíme, až hříbky i kuře změknou. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Dijonské brambory na francouzský způsob.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové koleno na červeném víně s kořenovou zeleninou.
Kuřecí soté na kari podáváme s rýží.
Kuře na kari koření.
Kuřecí stehna s omáčkou z Nivy a taveného sýra.
Bedly na víně - oloupeme hlacičky...
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme...
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - těstoviny uvaříme podle návodu...
Kuřecí stehna na zelenině s bramborem.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Dušená kuřecí stehna s čedarem
Recept, podle kterého připravíme pokrm dušené kuře na víně a hříbcích.