Recepty

Recepty > kuře > dušená mrkev s kuřecím masem

Recept na dušená mrkev s kuřecím masem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g kuřecího masa, 1 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky, 500 g mrkve, sůl nebo podravka, špetka pepře, 1/2 lžičky cukru

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky podobné hranolkům, které mírně osolíme, opepříme a na rozehřátém sádle nebo oleji zprudka ze všech stran osmažíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k masu, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme doměkka. Když je maso i mrkev měkká a tekutina vydušena na tuk, přisypeme mouku, lehce ji osmahneme a zalijeme vodou. Mrkev s masem důkladně promícháme, aby se dobře spojila s moukou a vaříme přibližně dalších 15 minut. Nakonec dušenou mrkev dochutíme solí nebo podravkou a podáváme s vařeným bramborem posypaným nadrobno nasekanou petrželkou.

Další jídla:
Dušené žampiony s bambusem podle asijského receptu.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové maso v mrkvi z plecka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - těstoviny uvaříme podle návodu...
Kuře na kari koření.
Pečená kuřecí stehýnka s rozmarýnem.
Hovězí guláš na červeném víně - umyté maso nakrájíme na kostky...
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme...
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Plněné kuřecí řízky se strouhaným křenem.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Dušená kuřecí stehýnka

Recepty
Dušená mrkev

Recept, podle kterého připravíme pokrm dušená mrkev s kuřecím masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.