Recepty > kuře > drůbeží játra na smetaně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích jater, 100 g mraženého hrášku, 1 cibule, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji podusíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěná játra a osmahneme je. Mírně osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si z másla a mouky připravíme jíšku, do které vléváme vodu, až získáme hustší hladkou omáčku, kterou zalijeme smetanou a okořeníme muškátovým oříškem. Omáčku nalijeme na játra, vmícháme hrášek a provaříme.
Další jídla:
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, kachní stehna.
Kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí pečeme v předem vyhřáté troubě.
Vepřové kotlety na houbách na okraji na třech místech nařízneme.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Hovězí plátky na houbách a omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Drůbeží játra na cibulce osmažená na opečenou kůrku.
Směs na bramboráky z vepřového masa a salámu.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Kuřecí maso na houbách
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo drůbeží játra na smetaně.