Recepty

Recepty > kuře > kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí

Recept - Kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, kmín, 200 g slaniny, 500 g červeného sterilovaného zelí, 1,5 kg brambor, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr

Postup přípravy:

Naporcované kuře osolíme, na povrchu okmínujeme, proložíme slaninou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v na teplotu 220°C předem vyhřáté troubě. Po 15 minutách pečení pekáč přikryjeme alobalem a pečeme dále 30 minut. Poté odkryjeme a kuře pečeme do hnědé barvy.

Červené zelí s trochou vody a kmínem dáme dusit do hrnce cca na 1 hodinu. Poté přidáme nadrobno pokrájenou a osmahnutou cibuli. Hladkou mouku si smícháme s troškou vody a vlijeme do zelí. Necháme přibližně 10 minut provařit a dochutíme cukrem a solí.

Na jemném struhadle nastrouháme brambory, osolíme, přidáme polohrubou mouku a vytvoříme těsto. Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vroucí vody, ve které je cca 30 minut vaříme.

Další jídla:
recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy, kuřecí řízky v jogurtu, asijské nudle z kuřecích prsíček, kuře na paprice a smetaně, kuřecí špízy, boloňské špagety, biftek z kuřecího masa, Kuře na paprice s knedlíkem jako přílohou, kuřecí maso na zelenině, kuře na medu, čína z kuřecího masa, kuřecí maso na kari, plněná kuřecí prsíčka, čínské nudle jsou v Číně národní jídlo

Recepty
Externí odkazy

Recept, podle kterého připravíte pokrm kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.