Recepty > houby > Dršťková polévka ze smržů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g smržů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, sladká paprika, hladká mouka, majoránka, petržel
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přisypeme sladkou papriku, opepříme, osolíme a zalijeme masoxovým vývarem. Krátce povaříme, přidáme lisovaný česnek a nakrájené smrže. Vaříme dokud houby nezměknou, dosolíme, přidáme majoráku a nakrájenou petrželku. Dobrou chuť.
Další recepty:
Smaženice z hub s vajíčky.
Kuřecí řízky v jogurtu necháme marinovat do druhého dne.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Bedly na víně a slanině.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kari rizoto s kuřecím masem.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Dršťková polévka kterou dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Dršťková polévka z kotrče
Ochutnejte recept dršťková polévka ze smržů.