Recepty > hovězí maso > doudlebské závitky
Na tento recept bude potřeba:
750g plátků zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, hořčice, hladká mouka, 1 cibule, 100g slaniny, 4 dl vývaru
Směs: 300g uvařených brambor, pažitka nebo kousek pórku, 2 vařená vejce, 1 syrové vejce, sůl, mletý pepř, 1 špekáček nebo kousek libové anglické slaniny
jehla nebo niť na upevnění závitku
Postup přípravy:
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme hořčicí, doprostřed položíme směs, svineme a upevníme jehlou nebo omotáme nití. Rozškvaříme na malé kostičky nakrájenou slaninu, pak orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky obalené v mouce, ze všech stran orestujeme a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka za občasného obrácení a podlévání podle potřeby.
Směs: smícháme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou slaninu nebo špekáček, vařená vejce, nasekanou pažitku s vejcem, osolíme a opepříme mletým pepřem.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Další recepty:
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Masové závitky se šunkovým salámem
Doudlebské závitky osloví jedlíky svou chutí.