Recepty > omáčky > chlebová omáčka Bread Sauce
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g strouhanky bez kůrky, 1/4 litru mléka, 4 hřebíčky, 1 cibule, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Cibuli oloupeme, napícháme do ní hřebíčky a vaříme v mléce asi 10 minut. Potom ji vyjmeme a za stálého míchání přidáme do vařícího mléka strouhanku, máslo, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Tuto typickou anglickou omáčku podáváme k drůbeži, bažantům a koroptvím.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Koprová omáčka z mléka zahuštěná moukou.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Hovězí zadní guláš nakonec dochutíme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Hovězí guláš z kližky
Dozvíte se zde, jak se připravuje chlebová omáčka Bread Sauce a recept na přípravu.