Recepty

Recepty > polévky > chatařská fazolačka

Chatařská fazolačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Jsou uvedeny přímo v receptu.

Recept na přípravu:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla nebo oleje, poprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, zalijeme litrem a čtvrt horké vody, dobře rozmícháme, přidáme 2-3 oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme asi čtvrt hodiny do změknutí. Pak přidáme scezené fazole z konzervy, dochutíme polévkovým kořením, dosolíme a necháme přejít var, na talíři můžeme vylepšit sekanou petrželkou. Doplňující triky – můžeme využít zbylé vařené fazole, můžeme vylepšit kolečky klobásy nebo nožičkou opečeného párku do každého talíře a můžeme taky na začátku zpěněnou cibuli poprášit mletou paprikou (libovolná kombinace sladké a pálivé).

Další recepty:
Bouillabaisse z plodů moře.
Polévka z cizrny a kedlubnu.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Polévka halászlé

Recepty
Motto

Chatařská fazolačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.