Recepty

Recepty > kuře > černošický guláš

Černošický guláš

Potřebné suroviny:

1 kuře, 250g žampionů, 1 cibule, 4 rajčata, 3 zelené papriky, 1/8 litru smetany, 30g slaniny, olej, hladká mouka, lžička sladké papriky

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli, kousky kuřete, orestujeme, zasypeme paprikou, podlijeme a dusíme doměkka. Na pánvi na slanině osmahneme žampiony, papriky, rajčata a vložíme i se šťávou do guláše. Zahustíme smetanou smíchanou s moukou a necháme chvíli povařit.
Podáváme s knedlíky, noky nebo těstovinami jako přílohou.

Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zeleninové karbanátky recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla černošický guláš přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.