Recepty > kuře > černošický guláš
Potřebné suroviny:
1 kuře, 250g žampionů, 1 cibule, 4 rajčata, 3 zelené papriky, 1/8 litru smetany, 30g slaniny, olej, hladká mouka, lžička sladké papriky
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli, kousky kuřete, orestujeme, zasypeme paprikou, podlijeme a dusíme doměkka. Na pánvi na slanině osmahneme žampiony, papriky, rajčata a vložíme i se šťávou do guláše. Zahustíme smetanou smíchanou s moukou a necháme chvíli povařit.
Podáváme s knedlíky, noky nebo těstovinami jako přílohou.
Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zeleninové karbanátky recept
Recept na přípravu jídla černošický guláš přináší na talíř inspiraci.