Recepty > zelí > bůčkové knedlíky s kysaným zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 dkg sádla, 30 dkg uzeného libového bůčku bez kostí, 1 cibule, 8 housek, sůl, 1/4 l mléka, 2 vejce, trocha zelené petrželky, mletý pepř, muškátový oříšek, 6-8 dkg hrubé mouky
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájený bůček, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli (osmahneme jen do skleněna), na kostičky nakrájené housky, sůl, dozlatova osmažíme a dáme do mísy vychladnout. V mléce rozkvedláme vejce, nalijeme do mísy na vychladlou směs, přidáme nakrájenou petrželku, pepř, muškátový oříšek, mouku, vše důkladně prohněteme a necháme asi 1/2 hod. stát. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvoříme z těsta menší kulaté knedlíky, které mačkáním zpevníme, aby se nerozvařily, vložíme do vařící osolené vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Po uvaření a vyndání knedlíky hned propícháme párátkem.
Bůčkové knedlíky rozkrojíme na poloviny a podáváme s kysaným zelím.
Další recepty:
vepřová kotleta se šunkovou omáčkou, vepřová krkovice, pivovarský tokáň, jogurtová marináda na řízky, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, holandské řízky, grilovaná krkovice, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové řízky v zakysané smetaně, nakládaný bůček, džuveč, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.