Recepty

Recepty > kuře > brněnské kuře

Recept na brněnské kuře

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 celý česnek, 200 g plátkového sýra, 200 g slaniny nebo uzeného masa, trocha grilovacího koření, podravka, 4 oloupaná jablka, brusinkový kompot

Postup přípravy:

Očištěné a opláchnuté kuře zevnitř vymažeme utřeným česnekem se solí. Poté kuře naplníme sýrovými závitky, které si připravíme tak, že na plátek sýra položíme plátek slaniny nebo uzeného masa, zarolujeme do roličky a vkládáme do kuřete. Když je kuře plné, zašijeme ho, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na másle. Když je kuře téměř dopečené, přidáme k němu plněná jablíčka (jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a naplníme pikantní zavařeninou nabo brusinkovým kompotem) a posypeme sekanými lískovými oříšky nebo mandlemi. Jablka musí zůstat vcelku, nesmí se rozvařit. Upečené kuře naporcujeme a ke každé porci přidáme jedno pečené jablíčko plněné brusinkovým kompotem. Dobrou chuť.

Další jídla:
Kuře na divoko s česnekem na víně.
Jogurtová marináda na řízky - suroviny smícháme.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, osolíme, opepříme...
Recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí řízky v jogurtu mají své gastronomické kouzlo.
Kuře pečené na zelí okořeníme oreganem.
Rychlé kuřecí plátky s grilovacím kořením.
Bramborová kaše ze starších brambor.
Chilli con carne - mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí...
Hovězí guláš - maso nakrájíme na kostky...
Bramborová buchta s mlékem.
Plátky na harisse

Recepty
Brněnské kuře

Recept, podle kterého připravíme pokrm brněnské kuře.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.