Recepty > polévky > boršč s červenou řepou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené řepy, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového masa, 100 g mrkve, 100 g petržele, 300 g brambor, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 200 g kysaného zelí, 200 g smetany, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl, kopr
Recept na přípravu:
Červenou řepu uvaříme ve slupce a po ochlazení ji nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka osmahneme a poté dusíme společně s novým kořením, bobkovým listem, kuličkovým pepřem a solí. Vedle si osmažíme zeleninu nakrájenou na kostky. Když je maso poloměkké, přidáme k němu zeleninu a řepu a dusíme. Ke konci přidáme kysané zelí a kopr. Boršč dochutíme kořením a česnekem.
Při podávání na talíři ozdobíme boršč smetanou a koprem. Podáváme s chlebem nebo samotný.
Další recepty:
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Drůbeží drůbková polévka
Ochutnejte recept boršč s červenou řepou.