Recepty

Recepty > polévky > baskická purusalda

Recept - Baskická purusalda

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g vepřového boku (bez tuku), 1 cibule, 6 lžic olivového oleje, 4 pórky, 3 brambory, 1/4 dýně, bílé suché víno, sůl

Postup přípravy:

Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, poté přidáme maso. Když je maso ze všech stran osmahnuto, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Bílou část pórku nakrájíme na špalíčky, brambory na kostičky, přidáme k masu a dusíme ještě 10 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou dýni a ještě chvíli povaříme. Rozlijeme na talíře a dochutíme nadrobnou nakrájenou zelenou částí pórku a bílým suchým vínem (2 lžíce na talíř).
Jako přílohu podáváme opečenou veku nebo bílé pečivo.

Další recepty:
česnečka s masovou rýží, sýrová polévka, polévka z červené čočky, pařížská cibulová polévka, kuřecí česnečka, ruský boršč, česnečka, gulášová polévka, cibulová polévka, čočková polévka, krkonošský boršč, gulášová polévka z mletého masa, zeleninová polévka, květáková polévka

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.