Recepty > moučníky a dezerty > žemlovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
12-14 rohlíků nebo housek, 3/4 l mléka, 1 vanilkový cukr, cukr krystal, skořicový cukr podle chuti, máslo na vymazání pekáčku, 8 větších jablek
Postup přípravy:
Na kolečka nakrájené rohlíky namočíme ve vlažném, vanilkovým cukrem oslazeném mléce. Lehce je vymačkáme a poklademe jako spodní vrstvu do vymazaného pekáčku. Na spodní vrstvu nastrouháme nahrubo jablka, která prosypeme krystalovým cukrem a skořicí. Nahoru dáme další vrstvu z rohlíků namočených v mléce. Na horní vrstvu nakrájíme tenké plátky másla a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 až 200 °C.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, jablečné řezy s polevou, litý koláč s ovocem, křehký jablkovec, jablka v županu, jablkový dezert, česnečka, tvarohové šátečky, tvarohová žemlovka, jablkový salám, omeleta z ovesných vloček, jablečný závin pro diabetiky, jablečný závin
Dobrou chuť vám přeje recept žemlovka.