Recepty > ostatní > žemle plněné masem
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
8 žemlí, olej
Náplň: 400g mletého masa, 1/2 cibule, 1 vejce, grilovací koření, mletý pepř, sůl
+ 8 menších plátků sýra, plátky rajčat
Postup přípravy:
Horní části žemlí odkrojíme, vnitřek vydlabeme, vytřeme olejem a naplníme náplní. 6emle poklademe na vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, před dopečením na vršky položíme plátek rajčete a sýra a necháme ještě zapéct, až se sýr rozteče.
Další recepty:
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Domácí žemle pečeme aby byly křupavé.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Žemle na hamburger rozkrojíme a plníme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou chutnají s houskovým knedlíkem.
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut zapečeme.
Sýrové smaženky jsou vhodná příloha k salátům.
Pečené tousty s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíte jídlo žemle plněné masem.