Recepty > zelí > zelný salát z čerstvého zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
menší hlávka zelí, slanina, větší cibule, mletý pepř, ocet, sůl, cukr krystal
Recept na přípravu:
Na jemné nudličky nastrouhané zelí spaříme vařící vodou po dobu asi 20 minut, poté scedíme. Na malé kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme tak, aby škvarky nebyly tmavé a přidáme k zelí. Dále přidáne nadrobno nakrájenou cibuli a pepř. Z vody, octa, soli a cukru smícháme sladkokyselý nálev, který nalijeme na zelí, vše důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Kyselé zelí na čínský způsob s kešu oříšky.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Hlávkový salát jako příloha.
Zelné závitky chutnají.
Vařené kysané zelí
Ochutnejte recept zelný salát z čerstvého zelí.