Recepty > polévky > zelňačka s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 klobása, 1 cibule, olej, polévková lžíce hladké mouky, 4 brambory, kmín, sůl, 500 g kysaného zelí, 200 ml kysané smetany, cukr
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli vsypeme na rozpálený olej, kde ji necháme zesklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, zaprášíme moukou, a zalijeme 0,5 litrem vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, osolíme a zvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Poté přidáme zelí a vaříme za občasného míchání ještě 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na zjemnění chuti. Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme přidat cukr.
Dobrou chuť přeje zelňačka s klobásou.
Další recepty:
zelňačka s cizrnou, dýňová polévka se zázvorem, koprová kulajda, mléková polévka, sýrová polévka, ruský boršč, polévka česnečka, gulášová polévka, česnečka, kuřecí vývar s noky, krabí polévka, čočková polévka, hořčičná polévka, hamburská omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.