Recepty > polévky > zelňačka pro nešiky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Překrájíme půl balíčku kysaného zelí, v hrnci ho zalijeme asi litrem a čtvrt vody (předehřejeme v rychlovarné konvici), přidáme 1 bobkový list a asi deset minut povaříme, pak vmícháme sáček gulášové polévky, na kolečka nakrájenou klobásu, podle chuti dosolíme a společně povaříme. Rychlejší už to snad být nemůže. Podáváme s kouskem pečiva nebo chleba.
Další recepty:
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Bouillabaisse z plodů moře.
Polévka z cizrny a kedlubnu.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Polévka halászlé
Zelňačka pro nešiky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.