Recepty > polévky > zelná polévka s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, sůl, kmín, 500g kysaného zelí, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 klobásy, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá paprika
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájené brambory vložíme do osolené vody s kmínem, přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Na kratší nudličky překrájené zelí vaříme odděleně s bobkovým listem a pepřem 30 minut. Mezitím si na másle osmahneme na kostičky nakrájenou klobásu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakonec i mouku s paprikou a vytvoříme světlou jíšku, do které přilijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené uvařené brambory, 10 minut povaříme a zelná polévka s klobásou je hotova.
Při podávání zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Další recepty:
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Celestýnské nudle použijeme do polévky.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Pórková polévka s taveným sýrem - nakrájený pórek vložíme do vody...
Zelná polévka s klobáskou.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Polévka kulajda
Ochutnejte recept zelná polévka s klobásou.