Recepty > polévky > zeleninový vývar po asijsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru, 250g sojových výhonků, 200g mrkve, 15g sušených hub, 2 lžíce bílého vína, sůl
Recept na přípravu:
Sušené houby na 15 minut namočíme do vlažné vody, poté je scedíme a nadrobno pokrájíme. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme zázvor, přidáme sojové výhonky a orestujeme. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, houby, podlijeme vínem, dle chuti osolíme a 2 minuty dusíme. Poté zalijeme vodou a 45 minut na nízkém plameni vaříme. Nakonec hotový vývar přecedíme přes čisté plátno, necháme vychladnout a uložíme do ledničky.
Zeleninový vývar po asijsku slouží jako základ mnoha jiných polévek i omáček.
Další recepty:
Čínská polévka z kuřecích křídel.
Domácí nudle do polévky podle tradiční receptury.
Hovězí vývar se zeleninou z hovězích žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky z drůbežích jater.
Žampionový krém - nadrobno nakrájíme cibuli...
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Polévka z kuřecích krků - krky vložíme do hrnce...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme vodou...
Zeleninový salát se sójovými boby recept.
Polévka z rybích hlav - rybí hlavy vložíme do litru a půl vody...
Domácí klobásy z vepřové plece.
Ochutnejte recept zeleninový vývar po asijsku.