Recepty > kuře > zeleninové kuře s kedlubnou
Potřebné suroviny:
8 kuřecích stehen
1 menší kedlubna
1 cibule
1 mrkev
1 střední pórek
6 ředkviček
5 nových brambor
voda
mletá červená paprika
sůl
olivový olej
Postup přípravy:
Do pekáče nalijeme trochu olivového oleje. Všechnu zeleninu nahrubo nakrájíme, nové brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a položíme na zeleninu. Kuřecí stehna nasolíme a položíme navrch, lehce posypeme paprikou. Podlijeme vodou a dáme péct na 1,5 hodiny do trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C. Během pečení občas podléváme.
Další jídla:
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Zeleninové karbanátky recept
Recept na přípravu jídla zeleninové kuře s kedlubnou přináší na talíř inspiraci.