Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s pšenicí a cizrnou

Zeleninová polévka s pšenicí a cizrnou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g pšenice, 2 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, 1 středně velká cuketa, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 konzerva cizrny, 1 litr zeleninového vývaru, 1 lžíce oleje, čerstvý tymián

Recept na přípravu:

Nejprve si na 2 hodiny namočíme pšenici, kterou poté slijeme, dolijeme čistou vodou a uvaříme doměkka (cca 25 minut). Do hrnce dáme olej a na drobno posekanou cibuli. Orestujeme a přisypeme nakrájenou mrkev s petrželí. Zarestujeme a přidáme cuketu a sekaná rajčata. Zalijeme vývarem, vsypeme scezenou cizrnu a pšenici a pár snítek čerstvého tymiánu. Vaříme dokud není zelenina měkka. Poté dochutíme solí a podáváme.

Další recepty:
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Houbová svíčková s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Houbová polévka se smetanou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zeleninová polévka s pšenicí a cizrnou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.