Recepty > kuře > závitky s křenem
Potřebné suroviny:
plátky kuřecího masa, plátky slaniny, smetana, křen, sůl, mletý pepř, cibule, olej, hladká mouka
Postup přípravy:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, na maso položíme plátek slaniny, doprostřed lžičku strouhaného křenu, zabalíme a spíchneme párátkem, jehlou nebo omotáme nití. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli, maso, podlijeme a dusíme doměkka. Do téměř hotové omáčky přidáme strouhaný křen, zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, dochutíme solí, pokud je potřeba o špetkou cukru a chvilku povaříme.
Podáváme s noky nebo houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Kuřecí roláda se špenátem a vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Zelné závitky
Recept na přípravu jídla závitky s křenem přináší na talíř inspiraci.