Recepty > kuře > závitky s houbami a špenátem
Potřebné suroviny:
4 plátky krůtího masa
200 g žampionů nebo hlívy
200 g mraženého listového špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
sójová omáčka
sůl
Postup přípravy:
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme houby a krátce podusíme. Přimícháme rozmrazený a nadrobno pokrájený špenát, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti sójovou omáčku. Za stálého míchání podusíme a odstavíme.
Krůtí maso umyjeme, osušíme a naklepeme přes potravinářskou fólii. Na jednotlivé řízky rozdělíme houbovošpenátovou směs a zabalíme do závitků, které upevníme nití. V pánvi rozehřejeme menší množství oleje. Závitky na něm opékáme, zakryjeme a 40 minut na mírném ohni podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Závitky podáváme s dušenou rýží.
Další jídla:
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Zelné závitky plněné mletým masem
Recept na přípravu jídla závitky s houbami a špenátem přináší na talíř inspiraci.