Recepty

Recepty > kuře > závitky s čabajkou

Závitky s čabajkou

Potřebné suroviny:

krůtí nebo kuřecí řízky, čabajská klobása, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, tvrdý sýr, sýr Niva, anglická slanina, sádlo, máslo nebo olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme kolečko čabajky, kousek tvrdého sýra, anglické slaniny a sýra Niva. Zavineme, spíchneme jehlou nebo párátky, vložíme do vymazaného pekáčku a za mírného podlévání vypečenou šťávou upečeme doměkka.
Podáváme s hranolkami a oblohou.

Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí roláda se špenátem a vařenými brambory.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Zelné závitky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla závitky s čabajkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.