Recepty

Recepty > omáčky > zavařená rajčatová omáčka

Recept - Zavařená rajčatová omáčka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 kg rajčat, 3 cibule, 10 stroužků česneku, bazalka, tymián, oregano, špetka rozmarýnu, sůl, 2 - 3 lžíce cukru, olivový olej, 1 brambor

Jak připravit tento recept:

Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru, mícháme a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a dusíme cca 1 hodinu, až se rajčata rozvaří na kaši. 10 minut před koncem vaření přidám česnek krájený na plátky, bylinky a nastrouhanou bramboru na zahuštění. Když je omáčka hotová, nalijeme ji do sklenic se šroubovacím víkem a zavaříme v hrnci, do kterého nalijeme vodu tak, aby sahala pod víčka a pomalu vaříme zakryté cca 1 hodinu.

Další recepty:
zapečené karbanátky se žampiony a rajskou omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, kuřecí karbanátky, zapečené houby s hermelínem, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, gnocchi, italská zeleninová polévka minestrone, kyselá houbová omáčka

Recepty
Rajčatová omáčka

Dobrou chuť vám přeje zavařená rajčatová omáčka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.