Recepty > omáčky > zavařená rajčatová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 kg rajčat, 3 cibule, 10 stroužků česneku, bazalka, tymián, oregano, špetka rozmarýnu, sůl, 2 - 3 lžíce cukru, olivový olej, 1 brambor
Jak připravit tento recept:
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru, mícháme a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a dusíme cca 1 hodinu, až se rajčata rozvaří na kaši. 10 minut před koncem vaření přidám česnek krájený na plátky, bylinky a nastrouhanou bramboru na zahuštění. Když je omáčka hotová, nalijeme ji do sklenic se šroubovacím víkem a zavaříme v hrnci, do kterého nalijeme vodu tak, aby sahala pod víčka a pomalu vaříme zakryté cca 1 hodinu.
Další recepty:
zapečené karbanátky se žampiony a rajskou omáčkou, rajská omáčka, žampionová omáčka, kuřecí karbanátky, zapečené houby s hermelínem, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, znojemská omáčka s vepřovou kýtou, špíz ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, gnocchi, italská zeleninová polévka minestrone, kyselá houbová omáčka
Dobrou chuť vám přeje zavařená rajčatová omáčka.