Recepty > kuře > zapékané kuřecí maso s kapií
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, sůl, 150 g slaniny, 2 cibule, 1 kapie, 150 g sýra Eidam, 1 šlehačka
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a poklademe do tukem vymazaného pekáčku. Na řízky poklademe vrstvu nakrájené cibule, slaniny, kapie a na kostičky nakrájeného sýra. Zalijeme šlehačkou a zapečeme.
Další jídla:
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na těstoviny s brokolicí
Recept na přípravu jídla zapékané kuřecí maso s kapií přináší na talíř inspiraci.