Recepty

Recepty > kuře > zapékané krůtí ragú

Zapékané krůtí ragú

Potřebné suroviny:

10 g másla
300 g krůtího masa
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
sůl
mletý pepř
1/2 lžíce strouhanky
muškátový oříšek
2,5 lžíce tvrdého sýra

Postup přípravy:

Krůtí maso udusíme na másle do měkka. Poté je obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Z další části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře povaříme na hustou, hladkou omáčku. Přidáme koření a šťávu z dušeného masa a chvíli povaříme ve vodní lázni. Vmícháme větší část strouhaného sýra a podle chuti dosolíme. Do malé vymaštěné zapékací misky dáme polovinu omáčky, poklademe připraveným masem a pokryjeme druhou vrstvou omáčky. Povrch urovnáme, posypeme zbývajícím sýrem smíchaným se strouhankou, 15 minut zapékáme v mírné troubě a ihned podáváme.

Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Ragú polévka kterou okyselíme a podáváme.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Recept na těstoviny s brokolicí

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla zapékané krůtí ragú přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.