Recepty > houby > zapečené žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 2 porce: 400 g houby, 1 cibule, zbytky vepřové pečeně, 50 g sádlo, 40 g slanina, kmín, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Očištěné houby podusíme v osolené vodě. Scedíme je, nakrájíme na větší plátky, přidáme na sádle osmaženou cibulku. Osolíme, okmínujeme a opepříme. V pekáčku z varného skla rozškvaříme slaninu, urovnáme na ni připravené houby a povrch posypeme kostičkami pokrájené vepřové pečeně. Zapečeme. Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Houbová polévka se smetanou ozodobená zelenou petrželí.
Hříbky na smetaně podusíme.
Smetanová omáčka s nivou
Zapečené žampiony zvou ke stolu.