Recepty > kuře > zapečené kuřecí řízky s žampiony a hermelínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehenní řízky, mletý pepř, 2 lžičky koření na drůběž, 10 dkg slaniny, 4 plátky hermelínu, 15 dkg žampionů, 3 stroužky česneku, sojová omáčka, sůl, hladká mouka na obalení
Postup přípravy:
Řízky naklepeme, posypeme kořením na drůbež, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme. Vyjmeme a vložíme do pekáčku. Ve stejné pánvi orestujeme slaninu a žampiony. Přendáme na maso v pekáčku a překryjeme plátky hermelínu. Výpek v pánvi zakápneme sojovou omáčkou, krátce povaříme a přilijeme k masu. Zapečeme v troubě tak dlouho, až se sýr rozpustí.
Další jídla:
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Kuřecí vývar s drobením z vajec.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Krémová bramboračka se žampiony a smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Obalované kuřecí závitky pečeme, až dostanou zlatavou barvu.
Kotlety na šlehačce zapečeme s kolečky brambor.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm zapečené kuřecí řízky s žampiony a hermelínem.