Recepty > kuře > zapečené kuřecí řízky s debrecínkou
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, sůl, mletý pepř, 10 dkg debrecínky, 10 dkg sýru eidam vcelku, 250 ml smetany na šlehání
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Eidam nastrouháme. Do remosky nebo pekáčku vložíme řízky, na každý položíme plátek debrecínky, zasypeme strouhaným sýrem a opatrně zalijeme smetanou ke šlehání. Dáme zapéct asi na 45 minut.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Sýr smažený tak, aby nevytekl osmažíme je dozlatova.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou dopečeme do růžova.
Marinovaná vepřová kýta
Recept na přípravu jídla zapečené kuřecí řízky s debrecínkou přináší na talíř inspiraci.