Recepty > polévky > žampionová polévka s jarními cibulkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
žampiony, brambory, jarní cibulky, máslo, hladká mouka, zeleninový vývar, smetana, polévkové koření, kmín, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo a lehce na něm osmahneme nadrobno pokrájenou bílou část cibulky, přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmažíme. Přisypeme hladkou mouku, kterou opražíme dorůžova, zalijeme vývarem, přidáme na menší kostičky nakrájené brambory s kmínem a vaříme 20 minut na mírném ohni. Polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením a nakonec zjemníme smetanou, kterou v polévce jen prohřejeme.
Polévku podáváme ještě teplou, zdobenou zelenou částí jarních cibulek.
Další recepty:
žampionová polévka, krémová žampionová polévka, ruský boršč, hlívový guláš, koprová kulajda, boloňské špagety, boršč ze tři druhů masa, polévka ze surimi tyčinek, houbový guláš, česnečka recept, brokolicová polévka, smaženice z hub, houbová polévka, pivní polévka s chlebem
Ochutnejte recept žampionová polévka s jarními cibulkami.