Recepty > polévky > žampionová polévka s bylinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30g másla, 1 cibule, 1 utřený stroužek česneku, 500g žampionů, 1 1/4 litru slepičího nebo hovězího vývaru, 150 ml suchého bílého vína, 2 kávové lžičky nasekaného tymiánu, 2 kávové lžičky nasekané majoránky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, na kterém zvolna zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, aby změkly, ale nezměnily barvu. Přidáme žampiony a za občasného zamíchání 10 minut vaříme. Poté přilijeme vývar a víno, přisypeme lžičku tymiánu, všechnu majoránku a podle individuální chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a zvolna asi 10 minut povaříme. Podle uvážení dochutíme. Při podávání posypeme zbylým tymiánem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami - rozehřejeme olej...
Žampionová polévka - očištěné žampiony nakrájíme.
Fazolová omáčka - fazole nakrájíme na kousky.
Bramboračka bez hub.
Fazolová polévka s rajčaty a klobásou.
Žampionová polévka s brambory - na rozpálený olej přidáme hladkou mouku...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Kuře na paprice recept na přípravu této pochoutky.
Ryby nakládané na kyselo - očištěné ryby naporcujeme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého masa.
Krémová žampionová polévka
Ochutnejte recept žampionová polévka s bylinkami.