Recepty > kuře > žaludky drůbeží dušené s houbami a paprikou
Potřebné suroviny:
50 g sádla, 2 lžíce sušených hub, sůl, kmín, 500 g drůbežích žaludků, 4 zelené papriky
Postup přípravy:
Důkladně očištěné žaludky proprané v teplé vodě dáme vařit do tlakového hrnce se solí. Zalijeme jen takovým množstvím vody, aby žaludky byly potopené. Zvlášť na sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme ji předem rozdrcenými, případně namočenými houbami, solí a kmínem a dusíme doměkka. Tlakový hrnec ochladíme nebo vypustíme páru, otevřeme a zjistíme, zda jsou žaludky uvařené doměkka. Jsou-li měkké, můžeme je ještě překrájet na menší kousky. Vložíme je do kastrolu s podušenými houbami, přidáme ještě na nudličky nakrájené papriky bez semen, necháme je jen asi 5 minut podusit a pokrm podle potřeby dokořeníme.
Další jídla:
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla žaludky drůbeží dušené s houbami a paprikou přináší na talíř svoji chuť.