Recepty > kuře > zadělávané husí drůbky s domácími nudlemi
Potřebné suroviny:
400 g husích drůbků, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření na omáčku, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka nebo smetany, vývar z drůbků, sůl, pepř, muškátový květ, citronová kůra i šťáva, zelená petrželka
Postup přípravy:
Důkladně očištěné drůbky vaříme ve vodě se solí a kořením, asi po hodině varu přidáme i očištěnou zeleninu. Dovaříme doměkka, drůbky i zeleninu procedíme, nakrájíme bez cibule na nudličky a dáme do omáčky jen prohřát.
Omáčka: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji nejdříve studeným mlékem a dobře povaříme, pak postupně ředíme vývarem, okořeníme solí, pepřem, muškátovým květem, citronovou kůrou i šťávou a přidáme hodně nadrobno nakrájenou petrželku.
Další jídla:
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Recept na přípravu jídla zadělávané husí drůbky s domácími nudlemi přináší na talíř svoji chuť.