Recepty > vepřové maso > zabijačkový guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g vepřové plece, 1 lžíce sádla, 2 cibule, 100 g očištěných pokrájených vepřových ledvinek, 1 lžička sladké mleté papriky, pivo, špetka drceného kmínu, sůl, 100 g očištěných a pokrájených vepřových jater, střídka chleba, mletý pepř, 1 lžíce rozemnuté sušené majoránky, 1 cibule nakrájená na kolečka na ozdobu
Postup přípravy:
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém do růžova osmahneme nadrobno pokájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a ledvinky, osmahneme ze všech stran, poprášíme mletou paprikou, promícháme a podlijeme trochou piva a vody, přidáme kmín, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme pivem nebo vodou a občas zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme pokrájená játra a podle potřeby zahustíme střídkou chleba, podlijeme vodou a vaříme dalších přibližně 15 minut. Před ukončením varu guláš podle potřeby upravíme na požadovanou hustotu přilitím vody či piva a dochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Zabijačkový guláš podáváme s chlebem, na povrch guláše nasypeme na talíři kolečka syrové cibule.
Další recepty:
chilli con carne, bramborový guláš, vepřové kotlety, burritos con espinaca, segedínský guláš, vepřové panenky v županu, vepřová bašta s kari omáčkou, maďarský guláš s bramborem, bůček se zelím, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, řízky na zelenině Moravanka, katův šleh, obrácené vepřové řízky, zastlané kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.