Recepty > polévky > zabijačková polévka jelítková
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 jelítka, 2 stroužky česneku, 1/4 hrnku vařených krup, majoránka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
V 1 litru vody rozvaříme pokrájenou náplň z jelítek, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme a osolíme. Vmícháme uvařené kroupy, přidáme nasekanou petrželku a prohřejeme. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Další recepty:
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání posypeme parmezánem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Zabijačková polévka
Zabijačková polévka jelítková přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.