Recepty > vepřové maso > vepřové řízky zapečené ve smetaně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
10 vepřových řízků nebo kotlet, sůl, pepř, olej, 75 dkg anglické slaniny, 75 dkg cibule, 4 smetany ke šlehání
Trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka
Postup přípravy:
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a osmažíme na rozehřátém oleji. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a osmažíme ji na slanině. Řízky rozprostřeme a navršíme je na cibuli se slaninou. Zalijeme třemi kelímky smetany a necháme v lednici přes noc uležet. Druhý den přelijeme poslední smetanou a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde hodinu pečeme.
Vepřové řízky zapečené ve smetaně podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Další recepty:
vepřová panenka na víně, vepřové plátky na cuketě, vepřové kotlety, vepřové plecko na žampionech, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, zapečené mexické plátky, plněné vepřové řízky v trojobalu, vajíčková tlačenka, velikonoční nádivka, domácí klobásy, zapečené vepřové kotlety se sýrem a paprikou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.