Recepty > vepřové maso > vepřová plec s párkem a okurkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřová plec v celku, sůl, pepř, cibule, olej, 2 tenké párky, kyselé okurky, plechovka rajčatového protlaku
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso, které osmahneme z obou stran, přidáme párky nakrájené na kolečka, nakrájené okurky, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Pokud je to potřeba, podléváme. Když je maso měkké, podlijeme trochou vody a necháme podusit.
Vepřovou plec s párkem a okurkou podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřová panenka na víně, vepřové plátky na cuketě, vepřové kotlety, vepřové řízky zapečené ve smetaně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, zapečené mexické plátky, plněné vepřové řízky v trojobalu, vajíčková tlačenka, velikonoční nádivka, domácí klobásy, zapečené vepřové kotlety se sýrem a paprikou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.