Recepty > vepřové maso > vepřová kýta na bramborech a klobáse
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vepřová kýta, olej, sůl, ostrá mletá paprika nebo grilovací koření, brambory, drcený kmín, česnek, cibule, anglická slanina, klobásy, plátky uzeného masa, zelené papriky, citron, alobal
Postup přípravy:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté vyjmeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Brambory nakrájíme, osolíme, okmínujeme a promícháme s utřeným česnekem. Připravíme si pro každou porci kus alobalu, na který postupně poklademe brambory, plátky vepřové kýty, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky uzeného masa, na proužky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou zelenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu a nahoru položíme plátek citronu. Alobal pevně uzavřeme, aby nevytékala šťáva, uzavřené balíčky poklademe na plech a ve vyhřáté trubě pečeme při 200 °C asi 25 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě asi 1,5 hodiny.
Po upečení servírujeme balíček na talíři, křížem jej nařízneme a alobal ohrneme ze všech stran.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, ohnivé minutky, vepřová kýta plněná vejci, segedínský guláš, zapečené vepřové kotlety, vepřové maso dušené v zelí, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, houbový guláš, roštěnka z vepřové kotlety, sekaná v županu, svíčková omáčka na smetaně, vepřové kotlety s lečem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.