Recepty > vepřové maso > vepřová kotleta se šunkovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové kotlety, mletý pepř, olej, sůl, 1 natvrdo uvařené vejce
Omáčka: 20 g másla, 2 lžičky hladké mouky, 1,5 dl smetany, 1/2 lžičky kari koření, 120 g šunky, sůl
Postup přípravy:
Vepřové kotlety naklepeme, po obvodu na 3 místech nařízneme, opepříme, hojně potřeme olejem, přikryjeme alobalem a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý den kotlety osolíme a smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty.
Omáčka: Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova mouku, zalijeme smetanou, rozšleháme, podle potřeby přidáme vodu a povaříme. Hustota by měla být jen o málo nižší než u tatarské omáčky. Přidáme kari koření, šunku nakrájenou na malé kostičky a podle chuti dosolíme. Necháme chvíli prohřát a podáváme. Při podávání poklademe na kotlety na kolečka nakrájené vajíčko.
Další recepty:
vepřové kotlety, vepřová krkovice, pivovarský tokáň, pikantní vepřové kotlety, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, grilovaná krkovice, vepřová kýta na zelenině, domácí klobásy, vepřové řízky v zakysané smetaně, vepřové kotlety na houbách, bůčková roláda, zavařené vepřové maso, vepřové kotlety na smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.