Recepty > vegetariánské > vegetariánský eintopf
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Na 4 porce: 200 g polévkové zeleniny, 5 lžic másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 špetka prášku do pečiva, čočka, 250 g sladkokyselého zelí, fazole, polévkové koření, sůl, smetana, mletý černý pepř
Postup přípravy:
Fazole a čočku propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vařící vodě se špetkou prášku do pečiva. Z každé luštěniny budeme potřebovat 2 naběračky. Z másla a mouky si připravíme světlou zápražku, přidáme nakrájenou zeleninu, vše krátce opečeme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme zelí a povaříme, až když tuk vystoupí na povrch. Vsypeme uvařenou čočku a fazoli, osolíme, okořeníme černým pepřem a polévkovým kořením. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.
Další recepty:
Chlebová polévka s vajíčkem.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Recept na sojové mléko z bobů.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Eintopf
Dozvíte se zde, jak se připravuje vegetariánský eintopf.