Recepty > zelí > vařené kysané zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžička sádla, 1 cibule, 1 sáček kysaného zelí, kmín, 2 jablka, 2 syrové brambor, sůl, cukr krystal
Recept na přípravu:
V hrnci rozpustíme sádlo, do kterého přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté do hrnce přidáme kysané zelí, kmín a přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka a oloupané a nastrouhané brambory. Přilijeme trochu vody a na mírném ohni pomalu vaříme. Vše promícháme, osolíme a nakonec podle chuti osladíme cukrem. Opět všepromícháme a můžeme podávat s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a masu.
Další recepty:
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Kyselé zelí na čínský způsob s kešu oříšky.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Zelné závitky chutnají.
Polévka kulajda
Ochutnejte recept vařené kysané zelí.