Recepty > kuře > vaječné omeletky s drůbeží náplní a chřestem
Potřebné suroviny:
1 vejce, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce mléka, olej na osmažení
Náplň: 20 g másla, 1 malá cibule, 200 g upečeného nebo uvařeného drůbežího masa a drůbků, sůl, 1 vejce, 8 stonků chřestu (nebo pórku), hlávkový salát a rajčata na ozdobu
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme dohladka se solí a moukou a postupně zředíme mlékem. Na pánvi s rozehřátým tukem upečeme z této dávky 4 malé tenké omelety a za tepla je plníme nádivkou. Chřest vložíme tak, aby vždy z jedné strany jako ozdoba vyčníval, stočíme a podáváme na nahřátých talířích ozdobené hlávkovým salátem, rajčetem apod.
Náplň: na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme také nadrobno nakrájené maso. Osmažíme, doplníme vejcem, necháme zhoustnout a podle potřeby dosolíme.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na kari ochutíme solí.
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Vaječné nočky do polévky
Recept na přípravu jídla vaječné omeletky s drůbeží náplní a chřestem přináší na talíř svoji chuť.